Cerrahi Operasyonlar

Yüz Germe Estetiği Nasıl Yapılır?

Yüz germe (yüz gençleştirme) ameliyatları, üst, orta ve alt yüz olmak üzere yüz bölgesinin tamamını içeren germe ve gençleştirme operasyonu olarak tanımlanır.

Yüz germe estetiği nedir?

Yüz germe (yüz gençleştirme) ameliyatları, üst, orta ve alt yüz olmak üzere yüz bölgesinin tamamını içeren germe ve gençleştirme operasyonu olarak tanımlanır. Yüz germe estetiği genellikle 40-50 yaş ve üzeri kadın ve erkeklerin tercih ettiği operasyondur. Yüz germe ameliyatı alt ve üst göz kapağı cerrahisini ve yağ enjeksiyonu işlemini de içerir. Yüz germe estetiğinde hastanın yüz görüntüsünün özgün olmasına dikkat edilir. Yüz germe estetiğinde hastayı rahatsız edecek herhangi bir komplikasyondan mümkün olduğunca kaçınmak gerekir. Yüz germe estetiği, konusunda uzman olan plastik cerrhisi uzmanlığında yapılır.

Yüz germe estetiği neden yapılır?

Her yaşta mutlaka bir cilt problemi vardır. En sık karşılaşılan yaşlanmaya bağlı kırışıkların ve sarkmaların yaş ilerledikçe artmasıdır. Yüzdeki yağ dokusunun azalması nedeni ile yüz dolgunluğunu kaybeder ve derin kırışıklıklar, sarkmalar meydana gelir. Yüz estetiği, bir nevi yüz gençleştirme amacı taşıyan bütün operasyonların tamamı olarak da tanımlanabilir. Mimik kaslarının oluşturduğu çizgiler, yüz kemiklerindeki çıkıklık veya değişim, yerçekiminin etkisinden dolayı yüz kaslarının ve cildin sarkması, zayıflama ve çene kemiğinin küçülmesi nedeni ile cildin bol gelmesi gibi sorunlar kişileri çok rahatsız ettiğinde yüz estetiğine gerek duyulur.

Yüz germe estetiği ameliyatı nasıl yapılır?

Yüz germe ameliyatlarında operasyona çoğunlukla yağ enjeksiyonu işlemi ile başlanır. Vücuttan alınan yağ dokusu ile hastanın yüzünde gereken bölgelere yağ enjeksiyonu yapılır. Yüz germe operasyonu sırasında gerekir ise hastaya alın germe ve kaş kaldırma işlemleri de uygulanabilir. Alın germe ve kaş kaldırma işlemi üst yüz bölgesinde de sorun olan hastalarda uygulanır. Endoskopik alın germe işlemi yüz germe kesisinin şakak bölgesine uzatılması şeklinde uygulanır. Orta yüze alt kapak kesisinden de müdahale edilebilir.

Tam yüz germe operasyonları, kulak önünden başlar, kulak arkasından döner ve o bölgeden saçlı derinin içerisine uzanan bir kesi yöntemi ile cildin kaldırılması şeklinde işlem uygulanır. Hastanın boyun bölgesinde sorun yok ise kesi izi kulak önünde bırakılır. Yüz germe ameliyatı, deri altında kalan ve mimik kaslarını içeren tabakanın uygun şekilde dikilerek gerilmesi ve şekillendirilmesi işlemidir. Yüz germe ameliyatı yüzün eski haline dönmesi için oldukça önemlidir.

Hastanın boynu ve gıdı kısmında yağlanma var ise Vaser Liposuction işlemi ile bu yağlar uzaklaştırılır. Fakat boyunda dikey kırışıklıklar söz konusu ise çene altından yapılacak kısa bir kesi ile boyun açılır ve boyun kasları birbirine dikilir. Bu yöntem boyun açısını belirginleştiren bir işlemdir. Yüz germe işlemi hastanın ihtiyaçlarına göre belirlenen bazı işlemleri içerir. Yüz germe ameliyatı öncesi hasta ve cerrah birbirini iyi anlamalı ve açıkça kunuşmalıdır. Yüz germe işlemi sonrası dikiş izleri kulak önünde, kulak arkasında ve saç içinde gizli kalacak şekilde yapılır.

Yüz germe estetiği ameliyatı genel anestezi yapılarak ve ameliyathane koşullarında yapılır. Tam yüz germe operasyonları yaklaşık 3-4 saat sürebilir. Yüz germe estetiği ameliyatında hastanın göz kapağı da düzeltilecek ise ameliyatın süresi 5-6 saate kadar uzar.

Yüz germe ameliyatı öncesi hastanın hazırlanması

Yüz germe ameliyatı öncesi hasta 3 hafta öncesinden aspirin almayı kesmelidir. Yüz germe ameliyatından en az 3 hafta önce sigara ve alkol alımı bırakılmalıdır. Yüz germe estetiği ameliyatı öncesi 1 hafta kala kan sulandırıcı ilaç alımı bırakılmalıdır.

Yüz germe estetiği sonrası yüz tekrar kırışır mı?

Yüz germe estetiği ameliyatı kişinin sarkmış ya da gevşeyen derisinin sarkan kesimlerinin alınıp daha genç bir yüz haline getirilmesi işlemidir. Yüz germe ameliyatından sonra yaşlanma süreci devam eder ve ameliyat ile gerilmiş olan deride bir miktar sarkma ve gevşeme oluşabilir. Fakat yüz ameliyattan önceki hali kadar sarkık olmaz. Yüz germe estetiği için kullanılan yöntem ve hastanın deri özellikleri kalıcılığın süresini de değiştirebilir. Kalın ve yağlı cildi olan kişilerde yüz estetiği ameliyatı sonrası sarkma daha erken başlayabilir. Yüz germe estetiği ameliyatı sonrası kalıcılık süresi ortalama 5- 10 yıl arası değişebileceği gibi ömür boyu da sürebilir. İyi beslenme, sigaradan uzak durma, cildi iyi bakma, düzenli egzersiz yapma gibi yöntemler ile yüz germe estetiği sonrası tekrar kırışıkların olması bir süre daha geciktirilebilir.

Yüz germe ameliyatı sonrası hastalar nelere dikkat etmeli?

Yüz germe estetiği ağrılı bir ameliyat değildir. Yüz germe estetiği sonrası hastalar çoğunlukla gerginlik ve yanma hissinden şikayetçi olmaktadırlar. Yüz germe estetiği sonrası meydana gelen bu gerginlik ve yanma hissi operasyondan birkaç gün sonra kendiliğinden geçer. Yüz germe estetiği sonrası şişlikler oluşur ve bu şişlikler hastayı korkutabilir; ancak bu şişlikler yüz germe estetiği sonrası normaldir.

Yüz germe estetiği sonrası hastalar bir gece hastanede yatarlar. Yüz germe estetiğinden 1 hafta sonra şişlikler ve morarmalar büyük oranda azalma gösterir. Yüz germe estetiği sonrası şişlikler ve morarmalar 20 gün sonra tamamen geçer. Fakat yüzün tam olarak yerleşmesi ve son şeklini alması, cilt kalınlığına ve yapılan işleme göre değişmekle birlikte 3 ay kadar zaman alabilir. Diğer yüz ameliyatlarında da olduğu gibi, yüz germe estetiği sonrası da hasta 3 ay süresince güneşin direkt olarak yüze gelmesini ve yüze darbe gelmesini engellemelidir.

Yüz germe estetiği olan erkek hastalarda kulak arkası ile saçlı deri arasında bulunan mesafe daralır. Bu nedenle yüz estetiği geçiren erkek hastalar tıraş olurken dikkatli olmalıdır. Yüz germe estetiği ameliyatı geçiren erkek hastalar gereken durumlarda bu bölgeyi epilasyon yaptırabilirler. Yüz germe estetiği ameliyatı olan erkek hastaların ameliyattan 3 – 4 hafta sonra tıraş olmaları önerilir.

Yüz germe estetiği ameliyatının yan etkileri var mı?

Tabi ki bu bir ameliyattır ve her ameliyatta olduğu gibi anestezi problemleri, kanamalar, enfeksiyon riski, yara yeri riski gibi sorunlar meydana gelebilir. Bunların yanı sıra yüz sinirleri ile ilgili yaralanmalar, aylarca sürebilecek his kayıpları, kas hareketlerinde eşitsizlik ve yüz asimetrileri gibi komplikasyonlar da görülebilir ve ek cerrahi operasyon gerekebilir.

Estetik ameliyatları ile ilgili benzer sağlık yazıları

  1. Yüz dolgusu neden ve nasıl yapılır
  2. Dudak estetiği nasıl yapılır
  3. Burun düzeltme ameliyatı nasıl yapılır
  4. Meme küçültme ameliyatı nasıl yapılır
  5. Vajina estetik ameliyatı nasıl yapılır

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Popüler Konular

Üste Git