Kan Hastalıkları ve Tedavileri

Kansızlık (Anemi) Tedavisi

Kansızlık nasıl tedavi edilir?Kansızlık tedavisi, öncelikle demir eksikliği var ise demir eksikliğini tamamlayıcı bir tedavi yöntemi uygulanır. Bunun için genelde şurup şeklinde veya tablet olarak verilen demir ilaçlarının üç ay kullanılması gereklidir. Eğer düzelme olmaz ise tekrar ilaçlar ile tedavi uygulanabilir. Fakat ikinci kez kan ilaçlarının verilmesi yerine ilk olarak hastalığın nedeninin araştırılması çok daha önemlidir. Bu nedenle ister doktorlar ister hastalar bu durumun incelenmesi gerektiğini bilmelidirler.

Kansızlık nasıl tedavi edilir?

Kansızlık tedavisi, öncelikle demir eksikliği var ise demir eksikliğini tamamlayıcı bir tedavi yöntemi uygulanır. Bunun için genelde şurup şeklinde veya tablet olarak verilen demir ilaçlarının üç ay kullanılması gereklidir. Eğer düzelme olmaz ise tekrar ilaçlar ile tedavi uygulanabilir. Fakat ikinci kez kan ilaçlarının verilmesi yerine ilk olarak hastalığın nedeninin araştırılması çok daha önemlidir. Bu nedenle ister doktorlar ister hastalar bu durumun incelenmesi gerektiğini bilmelidirler.

Çünkü verilen kan ilaçlarının faydası kadarbazı hastalarda zararları da vardır. Mesela, uzun süre kullanılan bu ilaçlarkansızlığın altında yatan başka bir sebep var ise bu sorunu düzeltmezler. Hatta bazen bazı hastalarda sorun oluşturabilirler. Örneğin, kilo alma karın bölgesinde yağlanma gibi yan etkileri mevcuttur. Bu nedenle kansızlıkta önce nedeni bulup,sonra tedavi edilmesi çok daha iyi faydalıdır. Bunu çoğu zaman doktorlar ve hastalar göz önünde bulundurmazlar. Bunu doktorlarında hastalarında dikkat etmesi kansızlığın nedenini öğrenmeden bu ilaçları dikkatli kullanmaları bunun için en iyi sonucu hematoloji uzmanına görünmeleri ve daha derin tahliller yapılması çok daha doğru olur.

Kansızlık nasıl tedavi edilir

Kansızlık nasıl tedavi edilir

Çoğu zaman doktorlar, yanlışlıklaAkdeniz anemisindede demir tedavisi uygulayabilirler. Burada önce nedeni bulmaları gerekmektedir. Örneğin, beslenmeden kaynaklanan demir eksikliği ise beslenmenin düzeltilmesi gerekmektedir. Mide ve bağırsaktaki kan kaçağından kaynaklanan bir demir eksikliği ise bunun için dışkı tahlili yapılıp sebebi bulmak ve ona yönelik tedavi uygulamak, kadın hastalıkları ile ilgili kan kaybı var ise bir kadın hastalıkları uzmanı ile beraber bu sorunu düzeltmek gerekmektedir

Çoğu hastalarda kronik hastalıklar, kansızlığa neden olabilmektedir. Bunlar böbrek yetmezliği Akdeniz ateşi hastalığı, ritim bozukluğu, kalp damar hastalıkları, hipotiroidizm, B12 vitamini eksikliğine bağlı, karaciğer hastalıklarına bağlı, folat eksikliğine bağlı, alkol bağımlılığına bağlı,şeker hastalığı ve benzeri kronik hastalıklarda kansızlığa sebep olur. Kişilerin kansızlık şikayeti olduğunda uzmanlar tarafından değerlendirilmesi çok ama çok önemlidir. Kansızlık tedavisinde gereken durumlarda hastaya kan verilebilir.

Kansızlık nedir? Kansızlık belirtileriÇocuklarda kansızlık

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Popüler Konular

Üste Git