Behçet hastalığı nedenleri
Behçet hastalığı, Türk dematolog olan Hulusi Behçet tarafından 1937yılında teşhis edilen bu sebepten uluslararası literatürde Behçet hastalığı ya da Behçet sendromu olarak bilinen bir hastalıktır. Genel olarak deri altı, göz, beyindeki kan damarlarının iltihaplanmasına da neden olan sebebi bilinmeyen nadir görülen bağışıklık sistemi ile ilgili bir hastalıktır.
Daha çok 20- 40’lı yaşlarında ve erkeklerde daha sık görülür. Başta Türkiye olmak üzere çin’e kadar dayanabilen yurdumuzda diğer ülkelere oranla daha sık rastlanan bir hastalıktır. Dünyanın her yerinde Behçet hastalığı görülebilir. Dünyada daha fazla Japonya, Kore, Yunanistan,Türkiyeve İsrail’de Behçet hastalığı görülmektedir. Behçet hastalığı (ipek yolu) hastalığı olarak ta adlandırılır. Çocukluk döneminde ve ileri yaşlarda görülme olasılığı daha nadirdir. Behçet hastalığı erkeklerde daha şiddetli seyreder.
Bu bakterilerin iltihaba sebep olduğundan hastalığın bulgularının ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Lakin bu faktörler, şimdilik kesin belli değildir. Ayrıca bu hastalık hastaya göre değişebilir. Süresi her hasta için aynı olmakla beraber sebepler her hasta için aynı olmayabilir. Bu yüzden tedavi yöntemleri her hastaya göre değişiklik göstermektedir. Behçet hastalığının, nedenlerini bu şekilde özetlemek mümkündür.
Behçet hastalığı belirtileri–Behçet hastalığı tedavisi–Hamilelikte Behçet hastalığı