B

Bacterioides Bakterilerinin Neden Olduğu Hastalıklar

Bacterioides, bağırsakların normal florasında bulunan anaerob (oksijensiz yaşayabilen) basillerdir (çubuk şekilli bakteriler).

Bacterioides bakterisi nedir?

Bacterioides, bağırsakların normal florasında bulunan anaerob (oksijensiz yaşayabilen) basillerdir (çubuk şekilli bakteriler). Bacterioides Fragılıs türü bakteriler en sık rastlanan ve genellikle batın yarası enfeksiyonlarında ve bağırsaklar hastalıklı olduğunda kanda bulunur.

Bacterioides bakterisi hangi hastalıklara neden olur?

Bacterioides bakterisi bulunduğu bölgede mukoza içinde hastalık yapmadan da yaşayabildiği gibi mukozanın herhangi bir nedenden dolayı zarar görmesi sonucu bakteri, hastalığa neden olur. Bacterioides bakterisi tek başına ya da diğer bakteriler ile birlikte apandisit (apandis iltihabı), peritonit (karın zarı iltihabı), çeşitli apseler, cerrahi sonrası oluşan enfeksiyonlar ya da yaralarda oluşan enfeksiyonlar, kan ve kalp kapakçığı enfeksiyonları ve diyare (ishale) neden olabilmektedir.

Bacterioides bakterisi nasıl teşhis edilir?

Bacterioides bakterisinin neden olduğu enfeksiyon yerinde meydana gelen irin ya da yaranın ağır kokması, alınan örneklerden Gram boyalı preparatlarda Gram negatif bakterilerin görülmesi fakat aerop kültürlerde üreme olmaması Bacterioides enfeksiyonu varlığını akla getirir. Alınan örnekler anaerop koşullar tam olarak sağlanarak laboratuvara gönderilmelidir. Bu örneklerden Gram boyası, karanlık alanda hareket incelemesi ve  kültür için ekimler yapılır. Bacterioides bakterileri örnek ve kültür sonuçlarından çıkan sonuca göre teşhis edilir.

Bacterioides bakterisi tedavisi nasıl yapılır?

Bacterioides tedavisinde irin oluşumu söz konusu ise irin içindeki sıvının drenajı sağlanır ve yara temizlenir. Lezyonlar hava aldırılmalı ve üzeri hava almayan bir şey ile kapatılmamalıdır. Bacterioides bakterisinin neden olduğu enfeksiyonlar geniş spektrumlu antibiyotikler ile tedavi edilir.

Bacterioides Bakteri Nedir

Bacterioides Bakteri Nedir

Bakteriyel hastalıklar ile ilgili benzer sağlık yazıları

  1. Besin zehirlenmesi nedenleri, belirtileri ve tedavisi
  2. Proktit nedenleri, belirtileri ve tedavisi
  3. Bakteriler ve hastalığa neden olan bakteriler
  4. Şigelloz hastalığı nedenleri, belirtileri ve tedavisi
  5. Tifo hastalığı nedenleri, belirtileri ve tedavisi
  6. Enfektif endokardit nedenleri ve tedavisi

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Popüler Konular

Üste Git