Ağrılar ve Tedavileri

Akdeniz Ateşi Hastaları Ataklarda Ne Yapabilir?

Ailevi akdeniz ateşi hastalığında nöbetlerAilevi akdeniz ateşinde ağrılar tedaviden önce çok ağır geçtiği için yapılabilecek çok fazla bir şey yoktur. Bu hastalığın ağrılarını acilde yapılan müdahaleler bile fazla yararlı olmamaktadır. Bu sebepten dolayı ağrı kesiciler ve antibiyotikler daha çok zarar verebilir. Hastalar bunu bilmeli ve gerekli bölümlere gitmeli ve gerekli tahlilleri yaptırmaları gerekmektedir

Ailevi akdeniz ateşi hastalığında nöbetler

Ailevi Akdeniz ateşinde ağrılar tedaviden önce çok ağır geçtiği için yapılabilecek çok fazla bir şey yoktur. Bu hastalığın ağrılarını acilde yapılan müdahaleler bile fazla yararlı olmamaktadır. Bu sebepten dolayı ağrı kesiciler ve antibiyotikler daha çok zarar verebilir. Hastalar bunu bilmeli ve gerekli bölümlere gitmeli ve gerekli tahlilleri yaptırmaları gerekmektedir. Çeşitli hastalıklarla karıştırıldığından genel olarak böbrek taşı, apandisit, idrar yolu iltihaplanması, miyom, kist, reflü, mide ülseri, gibi bir takım hastalık tanısı konulabilir ve yanlış ilaçlar, antibiyotikler bunlar zamanla hastayı daha çok hasta etmektedir. Bu yüzden hastaların daha iyi sonuç alabileceği bölümlere gitmelerinde yarar vardır.

Akdeniz ateşi hastalığında ataklar

Akdeniz ateşi hastalığında ataklar

Ağrı girdiğinde evde yapabilecekleriniz

Karınlarını susam yağıyla masaj yapabilirler, ılık sıcak su torbası koyabilirler, sakinleştirici bir fincan ada çayı ve kimyon çayı içebilirler, dinlenebilirler, bol ılık su içebilirler, ayaklarını ılık tuzlu suda 20 dk kadar tutabilirler. Tedaviye başlayan hastalar ilacını düzenli kullandığında zaten ağrılar eskisi kadar sık ve çok zor geçmeyebilir. Yinede ataklar girdiğinde bu işlemler yapıldığında fayda sağlar. Kolşisin tedavisi başladıktan sonra ataklar çok ağır geçmediği için ağrılar hissedilmeye başlandığında uyuyup dinlenmek ağrıların ilerlemesini önleyebilir.

Tedaviden sonra hastalığın oluşabilecek komplikasyonlarından korunmak için düzenli egzersiz veya yürüyüşün önemli bir yeri vardır. Düzenli olarak yapılan en azından haftada üç gün, aerobik egzersizin ve en azından iki gün yarım saatlik yürüyüşün eklem ağrılarını, karın ağrılarını, böbrekte oluşabilecek taş, kum gibi rahatsızlıkları, göğüste oluşan batma, yanma ve ağrıların azalmasında çok fayda sağladığı deneyen hastalar tarafından bildirilmektedir. Bu nedenle ataklar döneminde değil atakların olmadığı dönemlerde mutlaka sportif yaşam, hastaların yaşam tarzı olmalıdır.

Egzersizlerin yanı sıra düzenli uyku, düzenli beslenmek, ev yemeklerini tercih etmek, dışarıdan yemek yememeye çalışmak, soğuk yememek, soğuğa maruz kalmamak, suyu yeterli en az 8 bardak ve ılık içmek, gazlı içecekleri tamamen bırakmak, sigara, alkol kullanımı var ise bırakmak gibi önlemler gereklidir.

Ailevi Akdeniz ateşi hastalığı ile ilgili benzer sağlık yazıları

  1. Akdeniz ateşi hastalığı nedir
  2. Akdeniz ateşi hastalığı belirtileri
  3. Akdeniz ateşi hastalığı genetik mi
  4. Akdeniz ateşi hastalığında beslenme
  5. Akdeniz ateşi hastalığı ve hamilelik
  6. Çocuklarda Akdeniz ateşi hastalığı

105 Yorum

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Popüler Konular

Üste Git